December 15, 2015

Komen Buku: Eye Sheild 21 (Bahagian 2)


    Gambar di atas adalah gambar Shin Seijuro(dari Sekolah Menengah Tinggi Oujuo White Khinght) yang merupakan Line Bancker Terbaik Daerah Kanto. Selain Eye Sheild 21, admin juga meminati watak Shin Seijuro kerana kesungguhanya dalam menjalani latihan secara berterusan. Orang yang sentiasa tenang dan tidak memandang rendah kepada pihak lawan. Boleh juga dikatakan sebagai genius yang berlatih. Shin yang bejersi 40 merupakan pencabar terdekat Kobayawa Sena dengan serangan tackle-nya yang terkenal. Spear Tackle dan Trident Tackle.

     Deimon Devil Bats akhirnya berjaya mengumpulkan ahli kelab American Football keempat. Raimon Taro dari kelab baseball sebagai Receiver. Tahniah! Kerana adik beradik Ha! Haa!! Haa!!! juga secara tidak sengaja telah menyertai kelab American Football sebagai pemain Lineman. Kurita Ryokan yang berbadan besar juga akhirnya mempunyai seorang mentee bernama Komusubi yang bertubuh pendek. Yang menariknya Kurita Ryokan (Mentor) dan Komusubi(Mentee) berbicara menggunakan Bahasa Tubuh Badan yang hanya difahami oleh lelaki sasa sahaja. Menarik! Seorang lagi anggota Deimon Devil Bats adalah Yukimitsu yang berotak pintar, tetapi tdak pernah menyertai mana-man sukan pun sebelum ini. Dia berharap untuk memiliki kenangan manis sebagai ahli sukan sebelum menamatkan sesi persekolahanya di Sekolah Menengah Tinggi Deimon. Hiruma Yiochi dan Kurita Ryokan juga berharap dapat memujuk kawan lamanya iaitu Musashi sebagai Kicker pasukan Deimon Devil Bats. Pemain tambahan pula seperti Ishimaru(dari Kelab Olahraga)dan Oto Sadake(dari Kelab Sumo) serta 2 orang lagi pemain bola keranjang diharap dapat membantu pasukan Deimon Devil Bats untuk memenangi setiap perlawanan mereka. Mamori yang merupakan kakak angkat kepada Kobayakawa Sena dengan rela hati mahu menjadi Setiausaha Kelab American Football untuk menjaga adik angkatnya Kobayakawa Sena yang dianggapnya lemah dan memerlukan perlindunganya sebagai kakak angkat.

    Sebagai persediaan Deimon Devil Bats menyertai Pertandingan American Football Daerah Zon Kanto, mereka bernekad menyertai latihan intensif DEATH MARCH yang dianggap MAUT. Pasukan Deimon Devil Bats yang terdiri daripada 1) Hiruma Yoichi(Sebagai Quaterback); 2) Kurita Ryokan(Sebagai Lineman); 3) Kobayakawa Sena@Eye Sheild 21(Sebagai Running Back); 4) Raimon Taro@Monta(Sebagai Receiver); 5) Jumonji@Anak Sulong adik-beradik Ha!Haa!!Haaa!!!(Sebagai Lineman); 6)Kuroki@Anak Tengah adik-beradik Ha!Haa!!Haaa!!!(Sebagai Lineman); 7) Tagano@Anak Bongsu adik-beradik Ha!Haa!!Haaa!!!(Juga Sebagai Lineman); 8)Komusubi@Kurita Kecil@Mentee Kurita(Sebagai Lineman); 9) Yukimitsu (Sebagai Receiver); dan 10) Taki (Sebagai Pemain Serbaboleh Lineman@Receiver@Running Back). Hanya pemain 11) Musashi(Sebagai Kicker) sahaja yang tidak menyertai latihan Death March kerana dia perlu menjaga ayahnya yang sakit selain bekerja sebagai Buruh Pembinaan. 

    Komen admin dalam bahagian kedua ni, pasukan Deimon Devil Bats berjaya mengumpulkan kesebelas pemain American Football untuk pelbagai posisi. Setiap posisi khas pemain American Football ini memerlukan kemahiran tertentu dan tersendiri. Posisi seperti Quaterback memerlukan latihan hantaran bola yang tepat dan jauh. Posisi Receiver pula memerlukan latihan menangkap bola yang betul mengikut strategi penghantaran bola dari Quaterback. Posisi Lineman pula bukan sahaja memerlukan kekuatan tubuh badan, malah Skill untuk menjatuhkan lawan juga perlu dipelajari. Bagi Posisi Running Back pula selain latihan berlari, dia juga memerlukan latihan untuk menghalang Running Back pihak lawan. Secara keseluruhanya, American Football memerlukan POWER, SPEED dan SKILL untuk menewaskan pihak lawan dan menjadi JOHAN pertandingan. Go Devil Bats! Go!!

0 Cerita Utama:

Post a Comment